Recept na domácí chipsy nachos, které se budou vyjímat na každé oslavě. S oblíbenými dipy (rajčatový, chilli, sýrový) nemají chybu a nad domácí nachos prostě není.
180 g | kukuřičná mouka |
100 g | hladká mouka |
1 lžička | sůl |
180 ml | voda |
na potření | |
---|---|
1 lžíce | olej |
Příprava domácích nachos je velmi jednoduchá. Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku, hladkou mouku, lžičku soli a promícháme. Poté přilijeme vodu a uhněteme pevné nelepivé těsto. Těsto zabalíme do fólie a zhruba na hodinu jej vložíme do lednice.
Poté těsto vyválíme na velmi tenký plát a nožem vyřízneme trojúhelníčky. Připravené trojúhelníčky přendáme na pečícím papírem vyložený plech.
Nachos potřeme olejem, posypeme solí (případně oblíbeným kořením) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut do zlatava. Hotové nachos se hodí k salse, guacamole nebo k sýrové omáčce.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena