Domácí zeleninové chipsy

Máte rádi chipsy? A zkoušeli jste jejich zdravější variantu z domácí zeleniny? Jejich příprava není náročná a jsou opravdu dobré.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu oškrábeme a oloupeme podle potřeby. Já použila mrkev, petržel, celer, kulatou žlutou cuketu a bílou ředkev. Vše nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky, které prosolíme a necháme na 30 minut vypotit. Pak ze zeleniny vymačkáme přebytečnou tekutinu. Plátky zeleniny poklademe na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se navzájem nepřekrývaly. V misce si rozmícháme olivový olej, prolisovaný česnek, koření a bylinky. Chuti se meze nekladou, takže použijeme to, co máme rádi. Lze použít mletou papriku, chilli, čerstvě mletý pepř, oregano, tymián a jiné. Olejem pokapeme či potřeme zeleninové plátky a můžeme péct. Domácí zeleninové chipsy pečeme při teplotě 180 °C cca 12 minut. Poté teplotu snížíme na 140 °C a dopékáme podle potřeby. Chipsy během pečení často kontrolujeme, aby se nespálily. Vždy záleží na hrubosti plátků. Domácí zeleninové chipsy podáváme jako zdravou chuťovku, která zachutná i dětem. Podle chuti je můžeme ještě maličko osolit. Konzumujeme nejlépe ihned, díky soli mají chipsy tendenci vlhnout.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí zeleninové chipsy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Slané

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena