Bramborové chipsy

Recept na chuťovku, když není doma co zobnout.


4.820x
45 min
3×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, asi 2 mm široké. Nakrájené brambory dáme do misky a zalijeme ledovou vodou, propláchneme, vodu slijeme a nalijeme novou.

V ledové vodě je necháme odstát asi 20 minut, aby se brambory zbavily škrobu. Nebudou se pak již lepit k sobě. Pak vodu slijeme, brambory osušíme a vložíme je do rozpáleného fritovacího hrnce. Brambory osmažíme dozlatova.

Zlatavé bramborové chipsy dáme okapat na papírovou utěrku a podle chuti okořeníme solí nebo kořením. Na papírové utěrce je necháme vychladnout.

Bramborové chipsy podáváme studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové chipsy

Zpět na recept