Rychle a levně: Z kopřiv připravíme perfektní gnocchi, pesto i slaný koláč
Co připravit z kopřiv? Na mladých lístcích je báječné, že jich můžeme natrhat, kolik chceme, jsou zdravé a navíc zdarma. Tedy pokud nepočítáme těch pár žahavých střetů, které nás neminou. Jarní kopřivy se skvěle hodí do polévek, koláčů, pomazánek, nádivek i nákypů. Nenechte si je ujít!
Sběr kopřiv: Na čaj, špenát i kopřivovou polévku
Nastává čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
Pažitka a její využití do velikonočních receptů
Pažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena