Tradiční pokrmy či obecně jídlo jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Oblíbenou pochoutkou na farmách Roter Hahn jsou kopřivové knedlíčky, které se skvěle hodí například k jehněčí pečeni. Zkuste tento originální recept i vy!
300 g | pečivo |
0.2 l | mléko |
300 g | kopřiva |
1 špetka | muškátový oříšek |
1 ks | cibule |
2 lžíce | mouka |
2 stroužky | česnek |
40 g | máslo |
40 g | parmazán |
4 ks | vejce |
60 g | hnědé máslo |
sůl | |
čerstvě mletý pepř |
Pečivo určené na knedlíky namočíme do mléka. Nasbírané mladé kopřivy omyjeme, blanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme na jemno. Kopřivy poté smíchámem s pečivem. Najemno nakrájíme také oloupanou cibuli a česnek a společně podusíme na másle. Poté přidáme pečivo s vejci, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Celou hmotu dobře prohněteme. Nakonec přidáme trochu mouky.
Z připravené hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Uvařené kopřivové knedlíčky scedíme, necháme okapat a poté na talíři posypeme parmazánem. Kopřivové knedlíčky servírujeme s povoleným hnědým máslem.
Sběr kopřiv: Na čaj, špenát i kopřivovou polévku
Nastal čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena