Lehká, zdravá a chutná polévka pro jarní dny.
směs | |
---|---|
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
0.5 ks | celer |
4 ks | brambory |
0.3 ks | pórek |
2 l | voda |
1 kostka | bujón zeleninový |
4 lžíce | dětská krupička |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
1 hrst | libeček |
1 snítka | petrželka |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel - nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme omytý a nadrobno nakrájený porek a brambory. Zalijeme vodou, zakápneme olivovým olejem, můžeme přidat jeden zeleninový bujon, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny, přidáme hrst libečku a dosolíme.
Nakonec zavaříme krupicové knedlíčky - dětskou krupičku rozmícháme s vejcem, až vznikne hustá kaše, kterou po lžících nabíráme a zaváříme do vařící polévky. Opět vaříme do jejich změknutí. Nakonec můžeme přidat petrželku.
Jarní zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky krásně zahřeje i zasytí.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena