Jarní zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky

Lehká, zdravá a chutná polévka pro jarní dny.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel - nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme omytý a nadrobno nakrájený porek a brambory. Zalijeme vodou, zakápneme olivovým olejem, můžeme přidat jeden zeleninový bujon, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny, přidáme hrst libečku a dosolíme.


Nakonec zavaříme krupicové knedlíčky - dětskou krupičku rozmícháme s vejcem, až vznikne hustá kaše, kterou po lžících nabíráme a zaváříme do vařící polévky. Opět vaříme do jejich změknutí. Nakonec můžeme přidat petrželku. 


 Jarní zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky krásně zahřeje i zasytí. 


Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem


Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.


Zavářky


Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič


Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.


Pomalu

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky

Zpět na recept