Ovesné knedlíčky

Připravte si zdravé jídlo za 10 minut! Recept na ultra jednoduché a rychlé ovesné knedlíčky vás dostane.


0.00x
10 min

Ingredience

3 ksjablko
1 lžícemed
1 lžičkamletá skořice
200 mlzakysaná smetana
2 hrstělupínky mandlí

těsto

1 ksvejce
200 govesné vločky
250 gtvaroh v alobalu

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit vodu do velkého hrnce. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a v misce smícháme s tvarohem a vajíčkem. Vytvoříme kuličky velikosti pingpongových míčků. Vhodíme do vařící vody a povaříme cca 1 - 2 minuty. Poté pomocí cedníku vylovíme a ihned servírujeme. Ovoce zvolíme dle vlastních preferencí. Zde jsme si předem připravili podušená jablka, která se připravují tím způsobem, že zbavíme jablka slupky a jadřinců, nakrájíme na kostičky a minutu podusíme v rendlíku. Odstavíme, zamícháme s medem a skořicí. Hotové knedlíčky podáváme například se zakysanou smetanou či bílým jogurtem, ovocem a mandlovými lupínky.

Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem

Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Navíc, pokud máte v mrazáku ještě zásobu jahod z loňska, je čas je před sezónou ještě šikovně použít.

Recept

Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem

Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.

Jahodové

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovesné knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena