3 ks | jablko | |
1 lžíce | med | |
1 lžička | skořice mletá | |
200 ml | zakysaná smetana | |
2 hrstě | lupínky mandlí | |
těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
200 g | ovesné vločky | |
250 g | tvaroh v alobalu |
Nejprve si dáme vařit vodu do velkého hrnce. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a v misce smícháme s tvarohem a vajíčkem. Vytvoříme kuličky velikosti pingpongových míčků. Vhodíme do vařící vody a povaříme cca 1 - 2 minuty. Poté pomocí cedníku vylovíme a ihned servírujeme. Ovoce zvolíme dle vlastních preferencí. Zde jsme si předem připravili podušená jablka, která se připravují tím způsobem, že zbavíme jablka slupky a jadřinců, nakrájíme na kostičky a minutu podusíme v rendlíku. Odstavíme, zamícháme s medem a skořicí. Hotové knedlíčky podáváme například se zakysanou smetanou či bílým jogurtem, ovocem a mandlovými lupínky.
Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem
Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Navíc, pokud máte v mrazáku ještě zásobu jahod z loňska, je čas je před sezónou ještě šikovně použít.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena