Křupavé ovesné sušenky

Jednoduchý recept na ovesné sušenky, které jsou skvělé ke svačině a na cesty.


4.47x
30 min
1×

Postup přípravy

Ovesné vločky, mouku a třtinový cukr smícháme. V menším hrnci necháme rozpustit máslo s javorovým sirupem a přidáme lžičku jedlé sody. Rozpuštěné máslo se sirupem a sodou smícháme se směsí z ovesných vloček.

Než začneme tvarovat sušenky, tak si rozehřejeme troubu a na plech dáme pečící papír.

Na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme pomocí lžíce sušenky, stejně vysoké a ne moc velké, při pečení se sušenky zvětší.

Ovesné sušenky pečeme na 150 °C, dokud sušenky nezezlátnou. Sušenky necháme vychladnout a pak podáváme. Aby nám sušenky vydržely co nejdéle, uzavřeme je do vzduchotěsné nádoby.

Ovesné sušenky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře uskladněné vydrží i 2 týdny.
user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé ovesné sušenky

Zpět na recept