Jemné ovesné sušenky

Snadný recept na sušenky s ovesnými vločkami, skořicí a rozinkami. Pečivo je vhodné ke kávě nebo čaji i o Vánocích.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na pomoučeném vále postupně promícháme prosátou hladkou moukou s práškem do pečiva, špetkou jedlé sody, na kostičky nakrájeným máslem nebo tukem na pečení, oběma cukry, vejcem, skořicí, ovesnými vločkani, rozinkami, 3 -5 lžícemi smetany a nastrouhanou citronovou kůrou. Ze směsi uhněteme hladké těsto, které necháme v chladu asi 20 minut odležet.


Poté z těsta vyválíme plát asi 2,5 – 3 cm silný, ze kterého vykrájíme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem alespoň 6 cm od sebe a pečeme v předehřáté na 180 °C dorůžova.  Upečené sušenky ihned sesuneme s papírem z plechu a necháme vychladnout.


Jemné ovesné sušenky podáváme podle chuti - třeba ke kávě, výborně chutnají k horké čokoládě. Jsou skvělé na snídani. 


Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou


V době karantény a nouzového stavu už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.


Lívance,


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné ovesné sušenky

Zpět na recept