2 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | olivový olej | |
450 g | kuřecí prsa | |
0.5 ks | paprika červená | |
0.5 ks | paprika žlutá | |
0.5 hlávky | ledový salát | |
1 špetka | čerstvě mletý pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžíce | med | |
chilli koření | ||
čerstvý koriandr |
Kuřecí prsa opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na proužky. Zlehka osolíme, opepříme, podle chuti přidáme lžíci medu a promícháme. Kdo má rád ostré, přidá chilli. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a na něm zprudka maso opečeme. Mezi tím oloupeme a nakrájíme cibuli na tenké proužky. Přidáme ji k masu na pánev a restujeme. Cibulka musí lehce zhnědnout. Na hranolky nakrájíme papriky a přidáme je k masu. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme na pánev k masu. Restujeme další 2 minuty tak, aby papriky zůstaly křupavé. Předehřejeme troubu na 190 °C. Na každou tortillu rozložíme na nudličky nakrájený ledový salát, navrstvíme orestované maso s cibulkou a česnekem, koriandr a tortillu zabalíme. Vložíme je do pekáčku na pečící papír, vložíme do předehřáté trouby a necháme propéct asi 5 - 10 minut.
Foto: Shutterstock.com
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena