Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Budeme potřebovat 1 kg hrubé nebo polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (20 g), špetku soli, 1 vejce, 1 starší rohlík a 0,5 l vlažného mléka. Pokud chcete, aby knedlík déle vydržel, použijte místo mléka vodu.
Další skvělé recepty na houskové knedlíky zde
Vyzkoušejte také tyto výborné recepty
Houskový knedlík naší babičky
(doba přípravy 45 min )
Dobrý karlovarský knedlík
(doba přípravy 35 min )
Houskový knedlík bez kvasnic
(doba přípravy 45 min )
Pravý vídeňský knedlík
(doba přípravy 1 h 30 min )
Bramborový knedlík s cuketou
(doba přípravy 45 min )
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?
Zdroj: ihned.cz
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena