Vaření.czMagazínJak uvařit poctivý houskový knedlík

Jak uvařit poctivý houskový knedlík

Jak uvařit poctivý houskový knedlík

Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.

51010×

Budeme potřebovat 1 kg hrubé nebo polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (20 g), špetku soli, 1 vejce, 1 starší rohlík a 0,5 l vlažného mléka. Pokud chcete, aby knedlík déle vydržel, použijte místo mléka vodu.

Další skvělé recepty na houskové knedlíky zde

Vyzkoušejte také tyto výborné recepty 

Houskový knedlík naší babičky
(doba přípravy 45 min )
Houskový knedlík naší babičky

Dobrý karlovarský knedlík
(doba přípravy 35 min )
Dobrý karlovarský knedlík

Houskový knedlík bez kvasnic
(doba přípravy 45 min )
Houskový knedlík bez kvasnic

Pravý vídeňský knedlík
(doba přípravy 1 h 30 min )
Pravý vídeňský knedlík

Bramborový knedlík s cuketou
(doba přípravy 45 min )
Bramborový knedlík s cuketou

Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?

Svatomartinská

Zdroj: ihned.cz

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena