Pravý vídeňský knedlík

Recept na pravý vídeňský knedlík, který je dokonalou přílohou k mnoha lahodným pokrmům.


4.593x
90 min
2×

Postup přípravy

Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme proschnout. Do mísy vyklepneme dvě vejce, zalijeme mlékem, osolíme a rozšleháme. Do této směsi přidáme rohlíkové kostky a opatrně promícháme.

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou a necháme vychladnout. Poté vše smícháme s rohlíkovými kostkami, hrubou moukou, špetkou muškátového oříšku a opatrně promísíme. Směs na vídeňský knedlík dáme asi na hodinu odpočinout a poté ještě jednou opatrně promícháme.

Z těsta vytvoříme kulaté knedlíky, které omastíme máslem a vkládáme do řádně máslem vymazaného ubrousku. Lze vytvořit i klasický kulatý podlouhlý knedlík, ale doba varu je o něco delší.

Kulaté vídeňské knedlíky vaříme v páře asi 15 minut a kontrolujeme, aby se nám nerozvařily.

Uvařené pravé vídeňské knedlíky znovu potřeme rozpuštěným máslem, nakrájíme silnou mastnou nití a můžeme servírovat k různým masům a omáčkám.

Foto: Maxpixel.freegreatpicture.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravý vídeňský knedlík

Zpět na recept