Dobrý karlovarský knedlík

Recept na jednoduchý karlovarský knedlík z bílého pečiva.


4.5206x
35 min
22×

Postup přípravy

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.

Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.

Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18 - 20 minut.



Další recepty na karlovarský knedlík

user-icon

autor Mumlbestie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý karlovarský knedlík

Zpět na recept