Vaření.czReceptyDobrý karlovarský knedlík

Dobrý karlovarský knedlík

Recept na jednoduchý karlovarský knedlík z bílého pečiva.


4.5207x
35 min
22×

Ingredience

1 špetkasůl
5 ksvejce
500 mlmléko
300 ghrubá mouka
špetkamuškátový květ
30 gpetrželová nať
800 gbílé pečivo

Postup přípravy

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18 - 20 minut.
user-icon

autor Mumlbestie

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrý karlovarský knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena