!TIP: Jak správně našlehat bílkový sníh
Bílky šleháme nejlépe elektrickým šlehačem. Do bílků přidáme špetku soli nebo kávovou lžičku vody a šleháme nejdříve na nižší rychlost, aby se bílky napěnily a začaly nabírat vzduch. Poté na rychlosti přidáme. Bílkový sníh je hotový, když nám krásně drží tak, že i když nádobu otočíme dnem vzhůru, zůstane na svém místě a neteče.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Rozpeky a rozpíčky: Zapomenuté západočeské pečivo, které možná neznáte
Rozpeky jsou tradiční západočeské vdolky, které mají podobný úkol jako kynuté knedlíky. Na rozdíl od nich se však pečou v troubě, uvnitř jsou nadýchané a měkké a mají křupavý povrch. Na Plzeňsku a Domažlicku se vedle rozpeků připravují také rozpíčky.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Mumlbestie
Zajímavé komentáře
Knedlicek
komentář
Re: Re: Komentář k receptu Dobrý karlovarský knedlík
karlovarský knedlík
Dobrý