Nádivka do kuřete alá jednoduchý karlovarský knedlík

Tento recept mám od tety a původně je to nádivka do kuřete, ale já ji dělám jako přílohu ke kuřecímu masu.


4.312x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit vodu a rohlíky nakrájíme na menší kostičky.

Všechny ingredience na náplň smícháme. Nejprve můžeme smíchat rozpuštěné máslo s vejci, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou. Tak budeme mít jistotu, že je všechno dobře promíchané. Potom nalijeme směs na rohlíky a necháme chvíli odstát a nasáknout.

Hotovou směs pořádně zabalíme do potravinářské fólie a vytvoříme váleček. Radši vícekrát směs omotáme a kraje můžeme utěsnit gumičkou. Ke směsi se nesmí dostat voda.

Zabalenou směs dáme vařit do vroucí vody alespoň na 30 minut. V polovině vaření můžeme valeček otočit.

Nádivku do kuřete alá jednoduchý karlovarský knedlík podáváme teplou. Nejlepší je ke kuřecímu masu, ale výborně chutná i studená.
user-icon

autor Ketrin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka do kuřete alá jednoduchý karlovarský knedlík

Zpět na recept