Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Lidé s nedostatečným příjmem důležitých látek pro tělo by měli využít bohatství živin obsažených ve vnitřnostech. Stačí dvě porce jater měsíčně a deficit vitaminů A a B12, zinku a železa se díky pravidelné konzumaci vyrovná, jen si dáme pozor na vyšší obsah cholesterolu. Játra připravujeme na minimu tuku.
Na 3 porce bude stačit 500 g krůtích jater, velká cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, majoránka, chilli paprička a voda na podlévání.
Játra na cibulce zasypeme pepřem, drceným kmínem, mletou paprikou, majoránkou a podlijeme trochou vody. Přidáme chilli papričku nakrájenou na kolečka. Chilli papričku můžeme vynechat a použít ji pouze na ozdobu, v pokrmu se dá nahradit špetkou chilli koření. Ochucená játra dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme probublat doměkka.
Pikantní krůtí játra na cibuli můžeme podávat i na večeři s čerstvým chlebem.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.