Špagety s výtečnou chutí masa, špenátu, česneku a bazalky. Doporučuji vyzkoušet všem milovníkům těstovin.
5 stroužků | česnek |
2 ks | cibule |
100 g | sýr |
1 špetka | oregano |
3 snítky | zelená petrželka |
350 g | čerstvý špenát |
500 g | směs mletého masa |
1 plechovka | sterilovaná krájená rajčata |
1 hrst | bazalka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pepř | |
příloha | |
1 balíček | špagety |
na ozdobu | |
petrželová nať |
Špenát důkladně propereme ve studené vodě a listy pokrájíme. Petrželovou nať a čerstvou bazalku nasekáme, petržel jemně a bazalku nahrubo. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí nebo jednoduše prolisujeme. Cibuli zpěníme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme mleté maso, česnek a smažíme, dokud se maso nezačne "drolit". Pak přidáme špenát a dále společně smažíme, špenát povadne. Ke směsi přisypeme petržel, oregano, pepř, sůl, bazalku, přilijeme rajčata z plechovky i se šťávou a dusíme asi 10 - 15 minut. Místo sterilovaných rajčat můžeme použít i pokrájená čerstvá rajčata. Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Jejich příprava nám zabere asi 15 minut. Tvrdý sýr, nejlépe parmazán, nastrouháme. Uvařené a scezené špagety rozdělíme na porce, na každou navrstvíme dušené maso se špenátem. Špagety s mletým masem a špenátem před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
Jak na špagety Aglio Olio e Peperoncino, aby byly al dente a chuťově skvělé
Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino je jednoduchý, o to důležitější je jeho provedení. Pojďme se je spolu naučit tak, aby byly dokonalé.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena