Špenát s hovězím masem

Klasický špenát s vejcem, bramborem a navíc s hovězím masem.


0.00x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 kscibule
2 kostkymasový bujon
2 lžičkymletá sladká paprika
1 balíčekšpenátový protlak

podle potřeby

olej
polohrubá mouka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou, uděláme vývar podle vlastní preference. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno.

V dalším hrnci si připravíme jíšku. Olej rozpálíme, přidáme mouku a jakmile začne hnědnout, přidáme česnek a cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí a mouka zhnědne, odstavíme. Po rozmrazení špenátu jej zalijeme přecezeným vývarem z masa a přidáme kostku masoxu, asi 15 minut povaříme.

Dále připravíme maso. Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme. Přidáme nakrájenou cibuli a zasypeme paprikou. Následně přidáme maso a podlijeme přecezeným vývarem a ještě přidáme masový bujon. Vaříme do odpaření vody.

Špenát zahustíme připravenou jíškou a poté do něj vyklepneme 2 vejce. Pokud je pořád moc řídký, přidáme ještě další vejce.

Špenát s hovězím masem podáváme s vařeným či sázeným vejcem, vařeným bramborem či knedlíkem.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenát s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká