Špenát rozmrazíme. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou, uděláme vývar podle vlastní preference. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno.
V dalším hrnci si připravíme jíšku. Olej rozpálíme, přidáme mouku a jakmile začne hnědnout, přidáme česnek a cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí a mouka zhnědne, odstavíme. Po rozmrazení špenátu jej zalijeme přecezeným vývarem z masa a přidáme kostku masoxu, asi 15 minut povaříme.
Dále připravíme maso. Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme. Přidáme nakrájenou cibuli a zasypeme paprikou. Následně přidáme maso a podlijeme přecezeným vývarem a ještě přidáme masový bujon. Vaříme do odpaření vody.
Špenát zahustíme připravenou jíškou a poté do něj vyklepneme 2 vejce. Pokud je pořád moc řídký, přidáme ještě další vejce.
Špenát s hovězím masem podáváme s vařeným či sázeným vejcem, vařeným bramborem či knedlíkem.