Špenát s hovězím masem

Klasický špenát s vejcem, bramborem a navíc s hovězím masem.


0.00x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 kscibule
2 kostkymasový bujón
2 lžičkymletá sladká paprika
1 balíčekšpenátový protlak

podle potřeby

olej
polohrubá mouka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou, uděláme vývar podle vlastní preference. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno. V dalším hrnci si připravíme jíšku. Olej rozpálíme, přidáme mouku a jakmile začne hnědnout, přidáme česnek a cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí a mouka zhnědne, odstavíme. Po rozmrazení špenátu jej zalijeme přecezeným vývarem z masa a přidáme kostku masoxu, asi 15 minut povaříme. Dále připravíme maso. Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme. Přidáme nakrájenou cibuli a zasypeme paprikou. Následně přidáme maso a podlijeme přecezeným vývarem a ještě přidáme masový bujon. Vaříme do odpaření vody. Špenát zahustíme připravenou jíškou a poté do něj vyklepneme 2 vejce. Pokud je pořád moc řídký, přidáme ještě další vejce. Špenát s hovězím masem podáváme s vařeným či sázeným vejcem, vařeným bramborem či knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenát s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena