Dušený čerstvý špenát

Recept na klasický dušený špenát zjemněný smetanou.


5.02x
30 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1 ksvejce
400 mlmléko
2 lžícehladká mouka
2 ksjarní cibulka
500 gbaby špenát

podle chuti

sůl
smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou mladou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou zásmažku. Na nudličky nakrájený baby špenát přidáme do zásmažky a necháme zavadnout. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu. Vejce rozšleháme a pomalu přilijeme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Dušený špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Špenát můžeme ještě zjemnit smetanou. Takto připravený dušený čerstvý špenát podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušený čerstvý špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena