Recept na klasický dušený špenát zjemněný smetanou.
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
1 ks | vejce |
400 ml | mléko |
2 lžíce | hladká mouka |
2 ks | jarní cibulka |
500 g | baby špenát |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
smetana | |
mletý černý pepř |
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou mladou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou zásmažku. Na nudličky nakrájený baby špenát přidáme do zásmažky a necháme zavadnout. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu. Vejce rozšleháme a pomalu přilijeme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Dušený špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Špenát můžeme ještě zjemnit smetanou. Takto připravený dušený čerstvý špenát podáváme s vařeným bramborem.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena