Dušený čerstvý špenát

Recept na klasický dušený špenát zjemněný smetanou.


5.02x
30 min
1×

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou mladou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání usmažíme cibulovou zásmažku. Na nudličky nakrájený baby špenát přidáme do zásmažky a necháme zavadnout. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu.

Vejce rozšleháme a pomalu přilijeme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme.

Dušený špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Špenát můžeme ještě zjemnit smetanou.

Takto připravený dušený čerstvý špenát podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený čerstvý špenát

Zpět na recept