Sojové maso vaříme v zeleninovém vývaru zhruba 20 minut doměkka. Poté si na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a chvilku orestujeme. Po chvilce na pánev přidáme sojové maso, přidáme kmín a orestujeme. Následně zalijeme zbylým zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak, lžičku cukru, sůl a pepř. Za občasného míchání vaříme, dokud se nezredukuje omáčka. Ke konci přidáme 2 lžíce rostlinné smetany a omáčku tím zjemníme.
Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, poté přidáme mražený špenát a necháme ho povolit. Poté přidáme 2 prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou. Na závěr přidáme 2 lžíce rostlinné smetany a pár minut povaříme.
Bramborové noky připravíme z bramborového těsta. Podle návodu připravíme těsto a poté vyválíme váleček a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody. Když noky vyplují na povrch, tak jsou hotové a můžeme vyndat. Směs se sojovým masem podáváme s připraveným špenátem a bramborovými nočky.
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena