Známé, byť upravené, jídlo našich babiček ze zbytků ve spíži. Rychlé, jedlé. Se zeleninovým salátem ještě zdravější. Je upravené do SPLK, podrobněji v poznámce. Také je vegan.
podle chuti | |
---|---|
4 ks | vařené brambory |
4 hrstě | vařené bezvaječné těstoviny |
2 ks | cibule |
3 lžíce | řepkový olej |
6 ks | žampiony |
3 stroužky | česnek |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 špetka | pálivá mletá paprika |
1 lžička | sůl |
Na lžíci oleje ve vyšší pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, restujeme za stálého míchání. Když žampiony pustí vodu, přikryjeme poklicí a pár minut podusíme. Přendáme z pánve do misky. Pánev zastříkneme olejem a po nahřátí vsypeme pokrájené brambory, mícháme a opékáme dozlatova. Ztlumíme příkon tepla, posypeme trochou sladké a velkou špetkou pálivé papriky, párkrát zamícháme a obsah pánve přidáme do misky k houbám s těstovinami. Promísíme a je hotovo.
Grenadýrmarš jinak podáváme jako zdravý hlavní chod, který je vhodný i pro vegany.
Grenadýrmarš jsem si upravila do SPLK - dělené stravy podle Kořínkové. Patří do skupiny kytky + zelenina, pro obsah tuku řadím do volného grafu. Tímto způsobem se stravuji už několik let a moje váha je poprvé v mém životě přijatelná a stabilní. Dobrou chuť!
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem
Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem.
autor Obrmutr
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena