Veganská polévka s hlívou a rajčaty

Recept na chutnou polévku z hlívy, která není určena jen pro vegany. V názvu je slovo vegan spíše proto, aby to usnadnilo hledání lidem, kteří vaří bez živočišných produktů.


5.03x
35 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
2 ksrajčata
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
1 lžičkakmín
1 lvoda
1 ksmrkev
200 ghlíva ústřičná
1 lžícehrubá mouka
0.25 lžičkychilli koření
2 lžičkymletá sladká paprika

Postup přípravy

Očistíme si zeleninu, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev na proužky, hlívu a rajčata na plátky.

Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví a kmínem. Pak přidáme hlívu, asi minutu restujeme, přidáme koření, rajčata a česnek, promícháme a zalijeme vřelou vodou. Polévku vaříme mírným varem asi 20 minut, až jsou rajčata rozvařená. Pak přidáme lžíci hrubé mouky , převaříme a můžeme podávat.

Veganská polévka s hlívou a rajčaty je vynikající, když se podává s nalámanými kousky tvrdých rohlíků, ale je dobrá i samotná.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská polévka s hlívou a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.