Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky

Recept na veganskou variantu mé nejoblíbenější polévky.


5.01x
35 min

Ingredience

150 gceler
1 lvoda
200 gpórek
1 ksmrkev
100 gkvěták
1 kszeleninový bujon

těstíčko

3 stroužkyčesnek
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
4 špetkymletý pepř
2 lžícehladká mouka
2 lžícecizrnová mouka
2 kostkyčerstvé droždí

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Do této polévky je možné použít jakoukoli zeleninu, co je zrovna po ruce. Obyčejně používám kořenovou zeleninu, ale v této je směska toho, co bylo zrovna v ledničce. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do studené vody společně s bujonem.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Očistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Připravíme si hustou kašičku z cizrnové a hladké mouky, z koření, soli a česneku.

Na pánvi zahřejeme olej, vsypeme cibuli a mícháme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme droždí a mícháme tak dlouho, až droždí zhoustne a začne vonět po mase. K droždí přidáme těstíčko a pokračujeme ještě asi minutu ve smažení. Hotové těstíčko necháme zchladnout a pak z něj v rukách tvoříme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí polévky. Kvasnicové knedlíčky vaříme maximálně minutu, tímto je polévka hotová.

Vegan polévku s kvasnicovými knedlíčky podáváme horkou. Je chuťově moc dobrá.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.