Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky

Recept na veganskou variantu mé nejoblíbenější polévky.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Do této polévky je možné použít jakoukoli zeleninu, co je zrovna po ruce. Obyčejně používám kořenovou zeleninu, ale v této je směska toho, co bylo zrovna v ledničce. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do studené vody společně s bujonem.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Očistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Připravíme si hustou kašičku z cizrnové a hladké mouky, z koření, soli a česneku.

Na pánvi zahřejeme olej, vsypeme cibuli a mícháme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme droždí a mícháme tak dlouho, až droždí zhoustne a začne vonět po mase. K droždí přidáme těstíčko a pokračujeme ještě asi minutu ve smažení. Hotové těstíčko necháme zchladnout a pak z něj v rukách tvoříme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí polévky. Kvasnicové knedlíčky vaříme maximálně minutu, tímto je polévka hotová.

Vegan polévku s kvasnicovými knedlíčky podáváme horkou. Je chuťově moc dobrá.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky

Zpět na recept