Veganská buchta

Recept na hutnější, těžší, ale mňamózní buchtu upravenou tak, aby si pochutnal i vegan.


4.08x
90 min
1×

Ingredience

0.5 hrnkuolej
0.8 hrnkuvoda
2 ksbanán
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřicí prášek
1 hrnektřtinový cukr
6 lžičeksušené pohankové mléko
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
1 balíčektofu natural

podle chuti

hořká čokoláda

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve smícháme mouku, cukr, pudink, vanilkový cukr, sušené pohankové mléko a kypřící prášek. Místo pohankového mléka lze použít i sušené mléko z ovesných vloček. V druhé nádobě rozmačkáme vidličkou dva banány a tofu, přidáme vodu a olej a rozmixujeme ručním mixérem. Do hmoty nalámeme čokoládu, můžeme přidat i kousek banánu či kandované ovoce, zamícháme a vlijeme do moučné směsi. Těsto na veganskou buchtu dobře promícháme. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, případně formu vymažeme a vysypeme. Veganskou buchtu pečeme pomalu asi hodinu na 160 - 170 °C. Doba pečení záleží na velikosti formy - na větším plechu je slabší vrstva propečena dříve, v bábovkové formě je potřeba zvolit nižší teplotu a péct déle. Veganskou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti. Na odměřování použijeme klasický 250 ml hrnek, ale protože všechny ingredience jsou na hrníčky, je to vlastně jedno - pokud použijme větší, přidáme až o jeden banán navíc.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena