
Pivo zjemňuje maso, dodává šmrnc omáčkám a skvěle se hodí i při pečení sladkých moučníků. Upečete z něj skvostné čokoládové korpusy, pivní závin, rohlíky, chléb i preclíky. Zkuste vařit s pivem!
Buřty na pivě nejsou zdaleka jedinou možností, jak zapojit pivo v kuchyni. Pivo vnáší specifickou chuť, texturu i vůni do těst, omáček, masa i nejrůznějších náplní. To je jeden z důvodů, proč se objevuje v řadě tradičních i moderních receptů na sladké i slané pokrmy.
Pivo obsahuje slad, chmel a kvasnice, což jsou prvky, které při vaření a pečení dodávají pokrmům hořkost, sladkost a kyselost. Pivo pomáhá při křehčení masa v marinádách i při pomalém vaření a prohlubuje chuť omáček. Navíc může funguje také jako kypřící prostředek v těstech a těstíčkách.
Pivo se s oblibou přidává do omáček a marinád na maso. Hodí se do pivních gulášů a dalších dušených masových pokrmů, kde jeho hořkost vyvažuje sladké tóny cibule a papriky. Pivo se také používá i při přípravě těst, například na pivní rohlíky, pivní štrúdl nebo v pivním těstíčku na smažení.
Použít můžete různá piva, každý typ však má jinou chuť a vlastnosti.
Pivní recepty, které stojí za to vyzkoušet:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena