Pivní guláš

Přijde k chuti k posezení s kamarády.


4.731x
75 min
9×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Velké cibule očistíme a nasekáme.

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání směs opepříme a okmínujeme. Pak základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a pivní guláš povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.

Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.
user-icon

autor Alja


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní guláš

Zpět na recept