Roštěnka na pivě

Recept na přípravu hovězího masa na černém pivě se zeleninou, roštěnku nevaříme v papiňáku.


2.65x
160 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Plátky hovězího masa po stranách nařízneme a rozklepeme. Osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem, posypeme zázvorem a paprikou. Potřeme hořčicí a obalíme v mouce.

Na sádle roštěnku rychle osmahneme, přidáme směs zeleniny, cibuli a česnek. Mírně podlijeme vroucí vodou. Během dušení občas podlijeme střídavě vroucí vodou a pak černým pivem. Maso dusíme doměkka. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme moukou a zeleninu doporučuji prolisovat přes cedník.

Roštěnku na pivě podáváme s rýží nebo bulgurem.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnka na pivě

Zpět na recept