Domácí pivní chléb

Recept pro domácí pekárnu, ale z ingrediencí lze upéct chléb i v troubě.


4.656x
0
5×

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience.

Do formy postupně přidáváme pivo, nemělo by být příliš studené kvůli kynutí, a vlažnou vodu. V případě, že máme pivo z chladničky, přidáváme vodu horkou, aby po smíchání s pivem byla tekutina vlažná. Okořeníme kmínem a solí, zasypeme moukou. Nakonec přidáme droždí. Sušené droždí lze nahradit čtvrtkou droždí čerstvého. Pokud start pekárny odkládáme, nemělo by přijít do styku s vodou.

Pekárnu si nastavíme na tyto hodnoty: Velikost chleba střední (750g), barva kůrky- podle chuti (já doporučuji tmavou), program základní (3h). Upečeme.

Domácí pivní chléb podáváme podle chuti, lze jej upéct ale i v klasické troubě.
user-icon

autor houbax


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pivní chléb

Zpět na recept