Cibulový guláš na pivě

Recept na guláš ze sojového masa. Dala jsem do něj doopravdy hodně cibule a výsledek je chuťově výborný.


3.02x
45 min

Ingredience

0.5 dlolej
3 lžičkymajoránka
6 kscibule
1 lžícehořčice
2 dlvoda
2 dlpivo
3 lžícekečup
4 ksfeferonka
250 ghlíva ústřičná
3 lžičkygrilovací koření
5 lžichrubá mouka
1 lžícemletá sladká paprika
2 kszeleninový bujon
1 balenísojové plátky

podle chuti

sůl

nálev

1.5 lvoda
3 lžičkygrilovací koření
4 lžičkysojová omáčka
2 kszeleninový bujon

Postup přípravy

Dáme vařit 1,5 litru vody, do které přidáme 2 zeleninové bujony, 4 lžičky sojové omáčky a 3 lžičky grilovacího koření. Do vařící vody vsypeme sojové plátky a vaříme 20 minut. Poté sejmeme z plamene a uvařené sojové plátky necháme až do zchladnutí v nálevu. Ten pak vylijeme, sojové plátky mírně vymačkáme a nakrájíme na širší proužky. Je možné si takto sojové maso připravit i večer, místo plátků jsou dobré i nudličky.

Očistíme si cibuli a hlívu a oboje nakrájíme na silné plátky. Sojové plátky nakrájíme na proužky, ale můžeme je nechat celé. Dlouhé feferonky nakrájíme na jemné proužky.

V hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Asi po 2 minutách přidáme feferonky, hlívu a rozdrobený bujon, zamícháme, přidáme majoránku a koření. Po dalších 3 minutách zalijeme pivem s trochou vody a dusíme 5 minut. Na závěr cibulový guláš zahustíme hrubou moukou a chuť doladíme kečupem a plnotučnou hořčicí.

K cibulovému guláši na pivě se hodí brambory, ale chutná i s pečivem.

Poznámka: Pivo se dá použít světlé i tmavé, ale takové, které není hořké. Místo hlívy se do guláše může přidat paprika, mrkev, nebo mrkev s celerem. Cibule jsem použila středně velké, aby kroužky v guláši byly úhledné, v případě malé či velké cibule upravíme počet.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový guláš na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká