Zbydou-li vám buřty od táboráku, můžete z nich udělat tuto mňamku, která je plná cibule a voní po pivu.
Hodnocení
3.0
/ 5 (766x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
ŠunkaNaN -
Cibule3 ks
KečupNaN -
SýrNaN -
Černé pivoNaN -
Buřty8 ks
Postup přípravy
Do zapékací misky nalijeme na dno tak asi 1,5 cm piva. Nakrojíme buřty podélně a do vytvořené kapsy dáme cibulku, sýr a šunku. Takto naplněné buřty rozložíme rovnoměrně do misky. Navrch můžeme ještě nasypat cibuli(dle chuti), Povrch pokapeme kečupem a nakonec rozložíme po celé ploše plátky sýra. Necháme tak 20 minut zapékat a jako přílohu podáváme chléb nebo brambory.
Buřty oloupu,rozkrojím po délce a každou půlku ještě po délce nakrojím.Do řezu kremžskou hořčici,cibuli, okurku krájenou po délce,sterilovanou červenou papriku(jíme i očima). Naskládám do pekáčku,ještě posypu cibulí(na půlměsíčky-příp. i kysané zelí-NEŠETŘIT!). Cca 3 dl černého piva smíchám s čertovskou(cikánskou) omáčkou(1:1),trochu bílého pepře a ovonět kari.Rovnoměrně nalít na buřty.
Zapéct v troubě,podávat s houskovým knedlíkem,chlebem...
Kristina T.
tento recept znám...
.... a je to úžasný, já buřty plním jen cibulí a řezy sypu sladkou paprikou a pepřem, kladu je do pekáčku, obložím je ještě čtvrtkami rajčat a zaliju směsí kečupu a pivka.
A to je úžasná mňamka. :-)
Jaromír Říha
vuřty na pivě
1/2 kg vuřtů,nebo kabanosu,2velký cibule,3lžíce hořčice,3dl čern.piva,2dl kečupu,1lžíci soji, 1lžíci worč. pepř. Postup:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme vuřty a všechny inkredience.Vaříme asi 15 min. Nepřiléváme vodu