Chutné buřty na černém pivě

Recept na přípravu buřtů na černém pivě se zeleninovým lečem.


3.37x
120 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme sterilované lečo, rajčatový protlak, pivo, cibuli, česnek, koření, omáčky a přidáme buřty. Já osobně používám misku z varného skla.

Buřty s omáčkou vložíme do trouby rozehřáté na nějakých 200 - 225 °C. Snažíme se, aby byly buřty, pokud možno celé ponořené v omáčce. Pečeme zhruba 1,5 - 2 hodiny.

Po asi hodině sundáme poklici. Zaprvé se tím zahustí omáčka, za druhé buřty nahoře dostanou kůrčičku. Aby se nepřipálily, občas je zamícháme, aby se postupně na hladinu podívaly pokud možno všechny. Omáčku můžeme zahustit i chlebem podobně jako guláš, ale já osobně dávám přednost zahušťovadlům se vyhnout.

Chutné buřty na černém pivě podáváme s chlebem.
user-icon

autor Hordubal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné buřty na černém pivě

Zpět na recept