Pivní polévka

Krémová pivné polévka pro opravdové labužníky.


3.01020x
30 min

Postup přípravy

Nejprve odebereme stranou zhruba 4 lžíce piva. Zbylé pivo nalejeme spolu s cukrem do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Jakmile je cukr rozpuštěný, zmírníme plamen.

Z citronu vymačkáme šťávu. Spolu s odloženým pivem ji vmícháme do smetany. Žloutky rozšleháme a po částech do nich přidáme smetanu. Vše dobře rozšleháme a přidáme do hrnce. Dochutíme solí, pepřem a skořicí. Zahříváme při střední teplotě tak, aby polévka nepřešla varem!

Pivní polévku je nejlepší podávat ihned v předehřátých miskách.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní polévka

Zpět na recept