Recept na jemný kuřecí krém se zeleninou a ovesnými vločkami. Pokrm podáváme jako polévku, která je vhodná v zimním období.
400 g | kuřecí stehno |
200 g | kuřecí křídla |
150 g | celer |
100 g | mrkev |
5 kuliček | nové koření |
1 ks | bobkový list |
10 kuliček | celý černý pepř |
2 hrstě | ovesné vločky |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | sůl |
1 lžíce | sekaná petržel |
Kuřecí maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý černý pepř, stroužek česneku a 1 celou neoloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme alepoň 1,5 hodiny doměkka.
Mezitím oloupanou mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zeleninu a vmícháme ovesné vločky. Potom k tomuto základu přes síto slijeme vývar z kuřecího masa a vše ještě asi 15 – 20 minut povaříme.
Měkká kuřecí stehna a křídla obereme a maso nasekáme na drobné kousky, které vložíme do vroucí polévky. Vše krátce ještě povaříme, dochutíme solí a petrželkou nebo libečkem a můžeme servírovat.
Kuřecí krémovou polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je opečený česnekový toast.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena