Kuřecí krémová polévka

Recept na jemný kuřecí krém se zeleninou a ovesnými vločkami. Pokrm podáváme jako polévku, která je vhodná i o Vánocích.


0.00x
60 min

Ingredience

400 gkuřecí stehno
200 gkuřecí křídlo
150 gceler
100 gmrkev
5 kuličeknové koření
1 ksbobkový list
10 kuličekcelý černý pepř
2 hrstěovesné vločky
2 lžícemáslo
1 kscibule (velká)
2 stroužkyčesnek

podle chuti

1 lžičkasůl
1 lžícenasekaná petrželka

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý černý pepř, stroužek česneku a 1 celou neoloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme alepoň 1,5 hodiny doměkka.


Mezitím oloupanou mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zeleninu a vmícháme ovesné vločky. Potom k tomuto základu přes síto slijeme vývar z kuřecího masa a vše ještě asi 15 – 20 minut povaříme.


Měkká kuřecí stehna a křídla obereme a maso nasekáme na drobné kousky, které vložíme do vroucí polévky. Vše krátce ještě povaříme, dochutíme solí a petrželkou nebo libečkem a můžeme servírovat.


Kuřecí krémovou polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je opečený česnekový toast.


Vánoční menu: Štědrý večer tradičně a po Česku


Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.


Vánoční


Kvíz: Jak dobře znáte zvyky, tradice a pořekadla spojené s adventem a novým rokem?


Připravili jsme si pro vás pár otázek, které prověří vaše znalosti o vánočních zvycích, tradicích, pořekadlech a dalších zajímavostech spojenými s vánočními svátky, oslavou Silvestra a začátkem nového roku. Pojďme na to :-)


Kvíz:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí krémová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty