Špenátová krémová polévka

Špenátový krém podle jednoduchého receptu, který zvládne každý.


0.00x

Postup přípravy

Pórek očistíme a bílou část osmahneme na kousku másla. Osolíme, přidáme špenát (já použila mražený sekaný), přidáme hrst hrášku, česnek a na kousky nakrájené brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme doměkka. 


Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladkého krému, přidáme rostlinnou či klasickou smetanu, osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přidat ještě prolisovaný stroužek česneku. Já dochutila ještě lahůdkovým droždím, ale lze vynechat. 


Špenátovou krémovou polévku můžeme podávat samostatně nebo s krutonky. Hodí se do ní přidat i nejrůznější jemné knedlíčky nebo na kousíčky nakrájené vařené brambory. 


Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!


Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.


Sýr


Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete


Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.


Špenátová

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová krémová polévka

Zpět na recept