Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení

Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.

15.07.2021

ČÍST VÍCE
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet

Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Bojujeme se stresem: Které potraviny nás dokáží dostat do pohody?
Bojujeme se stresem: Které potraviny nás dokáží dostat do pohody?

Každý z nás měl někdy chvilku, kdy by nejraději se vším praštil, všeho nechal a utekl. Kdy měl pocit, že je na všechno sám, že se na něj všechno sype a nic nezvládá. Jedná se o stres. My se pokusíme s ním bojovat a zvítězit.

11.07.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády

Na přípravu kompotů používáme ovoce zdravé, vyzrálé, s přiměřeně pevnou dužinou, jen angrešt konzervujeme téměř zralý. Další rady a tipy k zavařování najdete v článku.

11.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril

Je období prázdnin a to je čas, kdy zrají žluté, oranžové nebo načervenalé peckovice, které se řadí k nejzdravějšímu ovoci. Je čas dozrávání meruněk, které jsou známé již 4000 let a někdy se jim také říká "arménská jablka".

09.07.2021

ČÍST VÍCE
Rybíz: Jak využít drobné ovoce z našich zahrádek?
Rybíz: Jak využít drobné ovoce z našich zahrádek?

Možná právě keříčky rybízu, jejichž větvičky jsou obalené dlouhými hrozny s černými nebo červenými plody a pod tíhou ovoce se sklánějí k zemi, by chtěl mít na své zahrádce nejeden z nás.

08.07.2021

ČÍST VÍCE
Užijte si sezónu meruněk: Plody pro zdraví i krásu
Užijte si sezónu meruněk: Plody pro zdraví i krásu

Nastává čas, kdy dozrává mnoho druhů ovoce. Jedním z nich jsou meruňky, které jsou velmi oblíbené i mezi dětmi. Odkud se k nám dostaly? Proč patří mezi nejzdravější ovoce?

07.07.2021

ČÍST VÍCE
Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!
Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

Zeleninové saláty si nelze představit bez octové zálivky, oleje, koření a bylinek. Pro vydatnost dodáme dresink nebo majonézu.

02.07.2021

ČÍST VÍCE
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!

01.07.2021

ČÍST VÍCE
Borůvka černá - nenápadná léčivka s pestrým využitím v kuchyni
Borůvka černá - nenápadná léčivka s pestrým využitím v kuchyni

Borůvky patří k nejvyhledávanějším, ale i nejhodnotnějším letním plodům. Chutnají i uzdravují.

30.06.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu

Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.

29.06.2021

ČÍST VÍCE
Užijte si jahody po celé léto!
Užijte si jahody po celé léto!

Kdo by neměl rád charakteristickou vůni a chuť nádherných červených plodů - jahod! Jahody jsou lákadlem pro malé děti, ale také pro dospělé.

20.06.2021

ČÍST VÍCE
Máta peprná: Bylinka, bez které si oblíbené mojito nedovedeme představit
Máta peprná: Bylinka, bez které si oblíbené mojito nedovedeme představit

Máta peprná patří k oblíbeným a často používaným bylinkám u nás, nejen z důvodu nenáročného pěstování, ale také kvůli své vynikající mentolové chuti a vůni.

19.06.2021

ČÍST VÍCE
Bez černý neboli bezinky: Znáte jeho léčivé účinky?
Bez černý neboli bezinky: Znáte jeho léčivé účinky?

Černý bez je snad nejuniverzálnější léčivou bezrostlinou s prastarou tradicí. Neměl by rozhodně chybět v žádné domácnosti. Staré přísloví říká: "Před heřmánkem smekni, před bezem klekni."

18.06.2021

ČÍST VÍCE
Jak zhubnout do plavek? Volte bílkovinné diety a na hladovění rovnou zapomeňte
Jak zhubnout do plavek? Volte bílkovinné diety a na hladovění rovnou zapomeňte

Člověk, který se rozhodne z jakéhokoli důvodu redukovat svou váhu, by měl dbát na pravidelnost stravování a ideálně zvolit dietu na míru. Některá fakta jsou však neměnná a platná pro všechny. Pojďme si v hubnutí udělat jasno.

17.06.2021

ČÍST VÍCE
Ptáme se odborníků: Pitný režim v létě se nevyplácí zanedbávat
Ptáme se odborníků: Pitný režim v létě se nevyplácí zanedbávat

Dostatečný pitný režim je základem pro zdravě fungující organismus. Které tekutiny si dopřávat nejčastěji? Kolik litrů denně je málo? A kolik už je moc?

15.06.2021

ČÍST VÍCE
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?

Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.

15.06.2021

ČÍST VÍCE
Recept na šopský salát krok za krokem
Recept na šopský salát krok za krokem

Původní bulharský recept na šopský salát je velmi jednoduchý. Základ v podobě rajčete, papriky, okurky a balkánského sýru můžeme doplnit o černé olivy, výsledek nikdy nezklame.

15.06.2021

ČÍST VÍCE
Léto přeje štíhlé linii a v horkém počasí je hubnutí snazší: Víte proč?
Léto přeje štíhlé linii a v horkém počasí je hubnutí snazší: Víte proč?

V létě je hubnutí jednodušší - se stoupajícími teplotami se chuť k jídlu snižuje. Přesto existují opatření, díky kterým se budete nejen cítit, ale i vypadat ještě svěžejší a lehčí.

11.06.2021

ČÍST VÍCE
Špenát jako zdravý spojenec
Špenát jako zdravý spojenec

Chceme být silní a zdraví? Jezme špenát co nejčastěji. Špenát je chudý na tuk, přitom bohatý na bílkoviny. Naučme se ho zařazovat do jídelníčku, s našimi recepty to půjde snadno.

08.06.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena