S novým rokem si většina lidí dává předsevzetí jíst lépe a zdravěji. A právě v zimním období se nejvíc hodí zapracovat na vlastním imunitním systému. Sáhněte po zdravější stravě, ale také po bylinkách a domácích sirupech.
Zdravé obědy – jezte chutně a zdravěji, začněte hned!
Jídlo je třeba přestat vnímat jen jako palivo, je nutné si uvědomit, že složení stravy, kterou dlouhodobě přijímáme, má pro naše zdraví zcela zásadní význam. Jídlo obsahuje vitamíny, minerální a biologicky aktivní látky, které v našem těle plní celou řadu úkolů a jsou součástí důležitých procesů. Jak začít jíst opravdu plnohodnotně a zdravě?
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí
Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?
Možná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Posilte si imunitu díky rakytníku
Období chřipek a nachlazení nám s nižšími teplotami a nevlídným počasím nám pomalu, ale jistě, klepe na dveře. V našem videu Vám poradíme, jak si posílit imunitu, díky rakytníku. Vyzkoušejte sami.
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
Nejlepší recepty na domácí pečené čaje
Jak se vlastně domácí pečený čaj vyrábí, připravuje a jaké existují druhy? Přinášíme vám 6 báječných receptů, ve kterých je základem čerstvé či mražené ovoce a voňavé koření.
Domácí sirupy z dostupných surovin: Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.