Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
Domácí sirupy se výborně hodí k přípravě osvěžujících limonád, ovocných přelivů na dezerty a v zimním období skvěle dochutí čaje a třeba i svařené víno. Někoho možná odradí prvotní myšlenka, že je výroba domácích sirupů příliš složitá, ale zdání klame. Navíc k přípravě není potřeba ani velké množství surovin, většinou postačí konkrétní surovina, kyselina citronová, cukr a nádobí. Pojďme na to :-)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 25 min)
(doba přípravy 90 min)