Třešňový sirup

Chutný višňový sirup užijete pro přípravu osvěžujících nápojů. Vyzkoušejte jeho přípravu podle uvedeného receptu.


4.576x
60 min
4×

Postup přípravy

Třešně namočíme asi na hodinu do vody a necháme z nich vyplavat červy. Oprané třešně rozvaříme ve vodě za neustálého míchání a současného drcení plodů. Na 1 kg tmavých třešní dáme 0,5 litru vody. Rozvařené třešně propasírujeme. Necháme sednout kal a čirou (nebo i mírně zakalenou) třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citronové. Poté provařený třešňový sirup naplníme do lahví. Třešňový sirup používáme k přípravě osvěžujících nápojů v horkých letních dnech.
user-icon

autor vikec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Třešňový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena