Zdravý šípkový sirup

Recept na výborný nápoj z plodů šípku.


4.517x

Postup přípravy

Z půl kg šípku odstraníme černé konce - bubáky, omyjeme, zalijeme litrem vody a podle potřeby šípky nejdříve předmočíme, aby změkly a šly lépe rozmixovat. Máme-li dobrý a kvalitní mixér, nebude to potřeba. V rozmixované kapalině necháme šípky macerovat tak 10 - 12 hodin. Poté šípky přecedíme přes síto, následně přes plátýnko, aby se do sirupu nedostaly dráždivé chloupky Přidáme další litr vody, dochutíme medem a stočíme do lahví. Zdravý šípkový sirup uchováváme v chladu a do pár dní zkonzumujeme. Ale to jistě nebude problém, je totiž skvělý.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravý šípkový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena