Osvědčený recept na výborný malinový sirup na smíchání s vodou - celkově 1,5 litru sirupu.
0.5 l | voda |
1 hrneček | maliny |
1 kg | cukr krystal |
1 lžíce | kyselina citronová |
80 ks | malinové listy |
Maliny (hrneček - 250 ml), malinové listy a vodu dáme do hrnce a vaříme 10 minut. Poté směs přecedíme a vymačkáme, přidáme cukr a kyselinu citronovou. Dále vaříme 8 - 10 minut a plníme do láhví. Sirup jen zazátkujeme a nesterilizujeme. Domácí malinový sirup smícháme podle chuti s vodou a podáváme. Podotýkám, že je to sirup, ne šťáva, proto tolik cukru. Sirup se většinou nezkazí, jenom začne rosolovatět.
Foto: Pixabay.com
Domácí sirupy z dostupných surovin: Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
autor radulas
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena