Domácí čerstvá malinová šťáva

Snadný recept na výbornou šťávu z čerstvých malin, kterou podáváme v horkých dnech jako osvěžující nápoj.


5.06x
150 min

Postup přípravy

Očištěné maliny vložíme do větší nádoby, přidáme cukr a kyselinou citronovou, vše promícháme a zakryté necháme 24 hodin macerovat. Pak přilijeme 200 ml převařené vychladlé vody a směs rozmělníme tyčovým mixerem do hladka. Šťávu přecedíme přes jemné sítko, nebo řídkou látku či mullino a necháme překapat.

Domácí malinovou štávu rozdělíme do sklenic, přidáme kostky ledu, plátek limetky, několik kousků čertvých malin, lístky máty, vše zalijeme jemně perlivou vodou a ihned podáváme.

Domácí čerstvou malinovou šťávu můžeme uchovat v uzavřené sklenici v lednici i několik dní.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí čerstvá malinová šťáva

Zpět na recept