Domácí čerstvá malinová šťáva

Snadný recept na výbornou šťávu z čerstvých malin, kterou podáváme v horkých dnech jako osvěžující nápoj.


5.06x
150 min

Postup přípravy

Očištěné maliny vložíme do větší nádoby, přidáme cukr a kyselinou citronovou, vše promícháme a zakryté necháme 24 hodin macerovat. Pak přilijeme 200 ml převařené vychladlé vody a směs rozmělníme tyčovým mixerem do hladka. Šťávu přecedíme přes jemné sítko, nebo řídkou látku či mullino a necháme překapat. Domácí malinovou štávu rozdělíme do sklenic, přidáme kostky ledu, plátek limetky, několik kousků čertvých malin, lístky máty, vše zalijeme jemně perlivou vodou a ihned podáváme. Domácí čerstvou malinovou šťávu můžeme uchovat v uzavřené sklenici v lednici i několik dní.


Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol


Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.


Proč


Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády


Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.


Osvěžte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí čerstvá malinová šťáva

Zpět na recept