Snadný recept na výbornou šťávu z čerstvých malin, kterou podáváme v horkých dnech jako osvěžující nápoj.
600 g | cukr |
200 ml | voda |
0.5 lžičky | kyselina citronová |
1.5 l | maliny |
podle chuti | |
---|---|
1 ks | lime |
10 lístků | citronová máta |
podle potřeby | |
led | |
jemně perlivá voda |
Očištěné maliny vložíme do větší nádoby, přidáme cukr a kyselinou citronovou, vše promícháme a zakryté necháme 24 hodin macerovat. Pak přilijeme 200 ml převařené vychladlé vody a směs rozmělníme tyčovým mixerem do hladka. Šťávu přecedíme přes jemné sítko, nebo řídkou látku či mullino a necháme překapat. Domácí malinovou štávu rozdělíme do sklenic, přidáme kostky ledu, plátek limetky, několik kousků čertvých malin, lístky máty, vše zalijeme jemně perlivou vodou a ihned podáváme. Domácí čerstvou malinovou šťávu můžeme uchovat v uzavřené sklenici v lednici i několik dní.
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol
Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.
Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády
Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena