Tibi fermentovaná limonáda

Tibi limonáda na základě receptu od @eska_karlin a z jejich tibi krystalů. Děkuji! Jak na fermentovanou limonádu? Nejdřív ale potřebujete sehnat tibi krystaly, které způsobují fermentaci!


0.00x
20 min

Postup přípravy

Je třeba získat tiby houbičky/krystaly. V Praze Vám je zdarma daji v @eska_karlin, jinak hledáme na internetu. Pak už jde vše jako po másle.

Potřebujeme uzavíratelnou nádobu ze skla či plastu o objemu min 1,5 litru. Výroba tibi limonády má dvě fáze. V první vyrábíme tibi vodu. Potřebujeme 1 l vody, 50 g sušených fíků nebo jiného sušeného ovoce, 50 g cukru a dávku tibi krystalů. Vše promícháme, nádobu uzavřeme a necháme fermentovat 48 hodin. Pozor na to, aby nádoba nebouchla.

Jakmile máme hotovou tibi vodu, tak ji slijeme a přidáme do ní ovoce, zeleninu či  byliny podle chuti. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice. Za 24 - 48 hodin je limonáda hotová. Přecedíme ji a konzumujeme. Tibi fermentovaná limonáda v lednici vydrží až 5 dní. Z krystalů založíme další várku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tibi fermentovaná limonáda

Zpět na recept