Korpus připravíme z klasického piškotového těsta - vaječné žloutky ušleháme s cukrem, přidáme sníh z bílků, mouku, olej, trochu teplé vody a ušleháme těsto, které vlijeme do kulaté formy na dort. Pečeme při 180 stupních. Podle nakynutí upečeného korpusu můžeme ze stejné dávky a stejným způsobem upéct ještě jeden nebo dva korpusy, podle toho, jak vysoký chceme dort. Vychladlé korpusy prořízneme, potřeme malinovou marmeládou a naplníme krémem, který připravíme z vyšlehané šlehačky a sýru mascarpone, smíchaného s malinovým rozvarem - čerstvé nebo mražené maliny rozvařené s cukrem. Korpusy pak na rozetřené vrstvy krému posadíme a trochu přitlačíme. Zbylým krémem potřeme celý dort seshora a po stranách. Vršek dortu pak libovolně dozdobíme čerstvými malinami a dalším letním ovocem, přidáme čerstvé listy meduňky a květy sedmikrásek. Malinový dort s mascarpone a živými květy uchováváme v lednici.
Letní svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?
Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě v létě, tak i svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?
Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol
Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.
Autor:Veronika