
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?

Starý chléb, rohlíky a další pečivo můžeme šikovně proměnit v širokou škálu jídel, od tradičních až po moderní. A vůbec se za ně nemusíme stydět. Připravíme z nich parádní nádivku, žemlovku, polévky, topinky nebo krutony do polévky.

Hovězí Wellington zvládnete doma, když máte to správné maso a znáte jeho správnou teplotu. Jaký trik udrží listové těsto křupavé a jak připravit duxelles?

Tentokrát se prostírá v Praze a okolí. O hlavní výhru a divácké hlasy budou soutěžit čtyři muži a jedna žena. Na jaké recepty, jídla a průšvihy se můžete těšit?

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.

Prostřeno! v Ústeckém kraji přineslo českou kuchyni i neuvěřitelné drama a gastronomické katastrofy. Hned na začátku týdne se řešila alergie na lepek, v úterý se hosté dočkali pečiva tvrdého jako kámen a ve čtvrtek se polemizovalo nad tím, jestli má být bramborový fondán syrový.

Přichází další premiérové Prostřeno! Tentokrát se budou o vítězství pokoušet soutěžící v Moravskoslezském kraji. Komu zamíchá přípravou úkol týdne, kdo se překvapit nenechá a kdo bude největším taktikem?

Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku jsou snadné. Připravíte z nich vynikající pokrmy pro celou rodinu. .

Sladké chlebíčky u nás nemají tak dlouhou tradici jako bábovky. Ale když jednou zkusíme třeba dýňový, pochopíme, proč si je lidé oblíbili. Jsou jednoduché, vláčné, chutnají i druhý den a díky koření krásně voní po celém bytě.

Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.

Chili con carne je ikonická delikatesa, který si rychle strhla davy po celé zeměkouli. Někdy se píše jako "chilli", jindy jako "chili". V každém případě jde o dokonalé levné jídlo z jednoho hrnce.

Díky marinádě se i z kousku libového suššího masa stane šťavnatá lahůdka. Proč se maso marinuje, jaké typy marinád existují, co do nich patří a na co si dát pozor? A nakonec přidáme jednoduchý základní recept na domácí marinádu, kterou zvládneme připravit během pár minut. Přidáváme i výběr osvědčených marinád z webu Vaření.cz.

Tápali jste doteď, jak připravit knedlíčky gyoza doma? Už dál pátrat nemusíte, máme pro vás recept krok za krokem, jak tyto japonské knedlíčky připravit vlastníma rukama.

Tento týden Prostřeno! s misskami byl plný nečekaných komplikací, od problémů s troubou po stávkující maso. Která z dam nakonec prokázala nejlepší kuchařské dovednosti?

Nejlepší recept na masové koule v rajské omáčce, které jsou šťavnaté, drží tvar a chutnají celé rodině? Máme. Je lepší je smažit, péct nebo vařit? Vše se dovíte v článku.

Stačí jen devadesát minut jízdy z Prahy a ocitnete se v Košicích u Tábora, kde se nachází restaurace U Třech kytar. Podnik, který vznikl svépomocí v osmdesátých letech, dnes provozují Michal se Zuzanou.

Možná taky občas stojíte před lednicí a říkáte si: "Co dnes uvařit?" Nemusíte se ostýchat, tenhle pocit dobře známe všichni. Neustále vymýšlet chutné jídlo, které budou všichni s chutí jíst, není vůbec snadné. Máme pár tipů, které z té bezradnosti pomohou.

Z čeho se dělá coulis? A jaký je rozdíl mezi mochi a matcha? Teď to můžete ochutnat a zjistit na vlastní chuťové buňky. Podzimní festival Restaurant Week začíná!

Soutěžící z Jihomoravského kraje se rozhodli pochlubit nejen svou pohostinností, ale i kulinářským uměním a profesionalitou. Ovšem týden plný moderních technik, veganských přesvědčení a kontroverzních ingrediencí brzy ukázal, že drama a taktizování jsou na denním pořádku.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena