Nejen v Čechách se připravují chutné moučníky. Pro recept jsme se tentokrát vypravili do slunné Francie. Hravě jej zvládnete díky našemu FOTOPOSTUPU.
Francouzská kuchyně je pestrá a bohatá zejména na ryby, mořské plody, maso, masové výrobky, omáčky, sýry, houby, bylinky a v neposlední řadě na víno. Také čerstvá zelenina a ovoce jsou ve francouzské kuchyni důležité, stejně jako čerstvé pečivo, a to zejména slavné francouzské bagety. Mimo to Francouzi milují i sladké, proto jsme pro vás dnes připravili recept na francouzský koláč.
Pro úspěšné zvládnutí tohoto receptu budeme potřebovat 210 g hladké mouky, 140 g tuku na pečení, 90 g moučkového cukru, 2 vejce, 5 ks jablek, 2 lžíce jemného krupicového cukru, 1/4 lžičky mleté skořice, špetku soli, tuk na vymazání formy a krupičku na vysypání. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky zatím odložíme do lednice.
Ideálně vlastní rukou rychle zpracujeme do hladkého těsta.
Odpočinuté těsto do formy vtlačíme, můžeme těsto i rozválet a do formy vložit. Povrch těsta propícháme vidličkou.
Troubu předehřejeme na 170 °C a koláč do ní na 15 minut vložíme.
Po uplynulých 15 minutách pečení koláč opatrně vyjmeme, po celém povrchu rozetřeme tuhý sníh a dáme ještě na 15 minut dopéct.
Jednoduché Míša řezy
(doba přípravy 2 hod )
Cheesecake s jahodami
(doba přípravy 1 hod )
Brownies s lupínky bílé čokolády
(doba přípravy 30 min )
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Autor:admin_vareni