Hraběnčiny řezy

Řezy plněné jablky se sněhem.


4.7287x
45 min
56×

Postup přípravy

Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.

Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.

Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto.

Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.

Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme.

Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.
user-icon

autor Kliveta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčiny řezy

Zpět na recept