Jablková buchta hraběnčiny řezy

Osvědčený recept na výborný jablečný moučník, který se hodí k svátkům a narozeninám.


3.79x
60 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, prášku do pečiva, tuku na pečení, žloutků a cukru vypracujeme těsto. Větší část těsta (asi 3/4) vyválíme na vymazaný plech a zbylou čtvrtinu uložíme do mrazáku.

Na těsto rozstrouháme jablka, posypeme mletou skořicí, nahrubo nasekanými ořechy a cukrem podle chuti. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Sněhovou hmotu rozetřeme na jablka a nakonec na ni nastrouháme zbytek těsta.

Jablkovou buchtu upečeme v předehřáté troubě.

Jablkovou buchtu hraběnčiny řezy podáváme jako výborný moučník.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablková buchta hraběnčiny řezy

Zpět na recept