Bezlepkové hraběnčiny řezy

Bezlepkový recept na výborné řezy s jablky.


4.427x
60 min

Ingredience

těsto

2 špetkysůl
250 gmáslo
4 ksžloutek
0 balíčkůkypřící prášek do pečiva
110 gtřtinový cukr
450 gbezlepková mouka (Jizerka)

náplň

1 kgjablko
1 balíčekvanilkový cukr
2 lžičkycitronová šťáva
1 balíčekskořicový cukr

na potření

4 ksbílek
80 gtřtinový cukr

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem.

Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme sůl, žloutky, cukr a máslo. Ze surovin vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na dva díly a jeden menší díl zatím uložíme do mrazáku. První díl vyválíme a vyválené těsto položíme na plech s pečicím papírem.

Bílky ušleháme na sníh a přimícháme cukr. Na těsto rozdělíme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Na jablka rozdělíme sníh z bílků a něj nastrouháme druhý díl těsta.

Moučník pečeme asi 20 -30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Bezlepkové hraběnčiny řezy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové hraběnčiny řezy

Zpět na recept