Hraběnčiny řezy s jablky

Recept náročnější na přípravu, ale odmění se nám vůní a chutí vskutku hraběcí.


3.312x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme s cukrem moučka. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přimícháme žloutky s cukrem a změklé máslo nebo tuk na pečení.

Třetinu těsta oddělíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Čím více bude těsto ztuhlé, tím lépe se s ním bude pracovat. Zbytek těsta vyválíme na pečícím papíře a dáme na velký plech. Upravíme tvar, aby někde těsto nepřečnívalo nebo nechybělo.

Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostky, rozložíme na těsto a posypeme mletou skořici, rozinkami a nasekanými ořechy. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a rozetřeme na jablka. Navrch nastrouháme těsto z ledničky.

Moučník pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Až začne těsto na povrchu růžovět, je upečené.

Hraběnčiny řezy s jablky po vychladnutí servírujeme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající svačinu.
user-icon

autor Lenuše


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčiny řezy s jablky

Zpět na recept