
Pojďme si připravit tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku. Aby byla jemná, nadýchaná a vláčná. Tahle je v medové krustě a s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze šesti pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.

Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.

Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?

Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Máte omezený rozpočet, málo času a přesto chcete mít na Vánoce plný tác domácího cukroví? Sáhněte po osvědčené trojici, která stojí pár korun. Vinné, šlehačkové a Masarykovo cukroví zvládne i začátečník! A ostudu neudělají ani mezi "bohatším" cukrovím.

Kdo zvládne fakt dobré linecké těsto, má napůl vyhráno. Z něj totiž upečeme kolečka či hvězdičky, kakaové varianty, išelské dortíčky nebo košíčky.

Starý chléb, rohlíky a další pečivo můžeme šikovně proměnit v širokou škálu jídel, od tradičních až po moderní. A vůbec se za ně nemusíme stydět. Připravíme z nich parádní nádivku, žemlovku, polévky, topinky nebo krutony do polévky.

Už máte připravený svůj recept na vanilkové rohlíčky? Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Recepty máme!

Poleva je vlastně lesklý povlak (glazura) nejčastěji používaná na moučníky a cukroví, ale hlavně na perníčky. Podle tradice by vánoční perníčky měly být zdobeny pouze bílou bílkovou polevou.

Co dát letos šanci crinkles, vinnému cukroví nebo skořicová klubíčka? Oživte vaši tradiční mísu s curkovím!

Představte si dokonalý krémový doušek, který zahřeje a zpříjemní sváteční posezení... anebo rovnou celou lahev, kterou můžete darovat!

Hovězí Wellington zvládnete doma, když máte to správné maso a znáte jeho správnou teplotu. Jaký trik udrží listové těsto křupavé a jak připravit duxelles?

Vánoční svátky se rychle blíží a s nimi i čas, kdy se rodina a přátelé scházejí u jednoho stolu. Jídelna se v tomto období stává skutečným srdcem domova. Vytvoření té správné atmosféry je proto klíčové, ať už se chystáte na velkou hostinu, nebo jen na klidnou večeři.

Co všechno do kořenící směsi na perníky vlastně správně patří? Přesně to, co máte sami rádi. Skořice, hřebíček nebo badyán nesmí chybět!

Tentokrát se prostírá v Praze a okolí. O hlavní výhru a divácké hlasy budou soutěžit čtyři muži a jedna žena. Na jaké recepty, jídla a průšvihy se můžete těšit?

Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena