
Při Štědrovečerní večeři nesmí chybět v žádné české domácnosti ryba! Pokud jste si troufli přinést domů živého kapra, jistě se vám bude hodit pár rad k jeho zpracování.

Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.

Hledáte nejlepší recept na citronové crinkles, které jsou hitem letošních Vánoc? Efektní "zasněžené" popraskané citronové sušenky patří mezi superrychlé vánoční cukroví, navíc jsou neuvěřitelně vláčné.

Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. Zkuste recept krok za krokem.

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.

Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali recepty s výborným hodnocením.

Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?

Štola se řadí mezi sladké pečivo, které pomalu nahrazuje symbol českých Vánoc - vánočku. Vánoční štola má čím dál více příznivců i u nás.

Křehké košíčky s lahodným meruňkovým džemem zdobené vločkou z marcipánu? Proč ne, vaše mísa s vánočním cukrovím dostane punc jedinečnosti!

Zkušení mistři pekaři dovedou umně splétat spodní patro vánočky i ze šesti pramenů. Vy můžete zkusit daleko jednodušší metody, jak vánočku uplést. Pojďme na to!

Také milujete kokosové tyčinky Bounty? Připravte si je sami doma podle našeho receptu. Nebo je udělejte jako kuličky - hodí se dokonale i jako vánoční cukroví!

V létě chceme, aby nás káva osvěžila. Chladíme ji, ředíme ledem a přidáváme citrus nebo mléčnou pěnu navrch. Ale jakmile se ráno začnou objevovat první mlhy a listí šustí pod nohama, mění se i naše kávové chutě. Z ledového cold brew se stává horké latte, ze svěžího tónu limetky se pomalu přesouváme ke skořici, vanilce a dýni.

Pět hodin večer, jste unavení, děti mají hlad, lednice vypadá prázdně. A vy nevíte, co uvařit. Znáte to? Není nic horšího než stát v kuchyni a přemýšlet, co s tím. Proto existují rychlé recepty, na které máte suroviny skoro vždy doma.

Pojďme si připravit tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku. Aby byla jemná, nadýchaná a vláčná. Tahle je v medové krustě a s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze šesti pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.

Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.

Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?

Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena