Kotlety se šlehačkou je jídlo takzvaně z jednoho pekáče. Aby byly kotlety krásně měkké, naložíme je den předem. Recept není náročný na přípravu, přitom je chuťově vynikající.
10 ks | brambory |
2 kelímky | smetana ke šlehání |
6 ks | vepřová kotleta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
máslo | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý pepř | |
na potření | |
hořčice |
Den předem si naložíme vepřové kotlety, které jsme naklepali a potřeli z obou stran hořčicí. Poté je zakápneme olejem a uložíme do lednice. Druhý den si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Doporučuji vybrat větší brambory nebo jich vzít více. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe kolečky brambor. Na brambory rozložíme naložené kotlety. Vše osolíme, opepříme a zalijeme prvním kelímkem smetany ke šlehání. Kotlety se šlehačkou dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je necelé 2 hodiny, během kterých je zhruba každých 30 minut průběžně poléváme druhou smetanou ke šlehání. Vepřovou kotletu se šlehačkou a brambory podáváme jako kompletní hlavní chod, ke kterému není třeba další příloha.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena